Reseptit

Käytämme sähköisiä reseptejä eli eReseptejä.

Miten sähköinen resepti toimii?

Sähköinen resepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. Sähköinen resepti tallentuu valtakunnalliseen Kelan ylläpitämään Reseptikeskukseen. Lääkemääräyksen yhteydessä sinulle annetaan määrätyistä lääkkeistä potilasohje paperilla. Ohjeessa on kerrottu määrättyjen lääkkeiden nimet ja annosteluohjeet. Määrätyt lääkkeet voi hakea mistä tahansa apteekista. Apteekkiin mennessä tulee ottaa mukaan potilasohje ja Kela-kortti. Kela korttiasi tarvitset myös, jotta saat lääkkeistäsi sairausvakuutuskorvauksen.

”Resepti ei voi enää kadota. Vaikka potilasohje menisi hukkaan, apteekissa nähdään sähköisestä järjestelmästä sinulle määrätyt lääkkeet”

Riippumatta siitä, missä lääkärissä asioit, hoitohenkilökunnalla on mahdollisuus nähdä sinun kokonaislääkityksesi suostumuksellasi. Näin voidaan välttää päällekkäisten lääkkeiden määrääminen ja haitalliset yhteisvaikutukset. Lisää tietoa sähköisestä reseptistä löytyy www.kanta.fi. Omiin reseptitietoihisi pääset kanta-arkistossa pankkitunnuksillasi, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Reseptien uudistaminen

Voit tehdä reseptin uusimispyynnön, kun reseptin määräämisestä tai uusimisesta on kulunut alle 16 kuukautta, kanta-arkiston tai apteekin kautta. Uusimme reseptit terveysasemilla 8 arkipäivän kuluessa. Voit myös pyytää reseptin uusimista puhelinajanvarauksen tai hoitajan vastaanoton kautta.